Corporate platform

Royal HaskoningDHV

De uitdaging

Royal HaskoningDHV werkt aan duurzame oplossingen voor de toekomst waarbij zij hun kennis als ingenieurs, ontwerpers en adviseurs combineren met software en technologie. De succesverhalen die daaruit voortkomen vormen een krachtig marketinginstrument. Idealiter verteld door de professionals zelf; maar ingenieurs zijn geen salesmensen. Hoe zet je technologie en design in om de onderscheidende kracht van deze professionals voor je business te laten werken op je eigen platform en daarbuiten? Samen met IN10 en Pointly hebben we deze uitdaging met beide handen aangepakt.

Het resultaat

Dankzij een volledig aangescherpt digital design (IN10) en het implementeren van Sitecore 10 Managed Cloud (Twentyseven), hebben we het platform zowel technisch als visueel gemoderniseerd. Het resultaat is een vernieuwende marktbenadering met de corporate website als centraal marketingplatform. De nieuwe merkbeleving komt consistent naar voren op het platform en andere touchpoints, zoals LinkedIn, en is tegelijkertijd flexibel genoeg om ruimte te geven aan submerken. Daarmee is er nu ook voor Royal HaskoningDHV zelf een duurzame oplossing voor de toekomst gecreëerd.

Van optimalisatie naar compleet nieuwe gebruikerservaring

De aanleiding voor een vernieuwd platform was de noodzaak tot een betere digitale performance. Na het onderzoeken van de mogelijkheden, bleek het optimaliseren van het bestaande platform niet voldoende. De keuze werd gemaakt om te ontwikkelen op de nieuwste versie van Sitecore. Dit moment hebben we aangegrepen om in te zoomen op customer journeys en de inzichten te verwerken in de UX van het nieuwe platform.

Consistente merkbeleving

Na analyse van de customer journeys is er sterk ingezet op het verbeteren van de filtering en zoekfuncties op het platform en het optimaliseren van de flow. Daarbij is er gekeken naar de SEO en het aanbieden van relevante content. Om dit te kunnen realiseren is een design systeem ontwikkeld met een enorme flexibiliteit, waarbij alle pagina's zijn opgebouwd uit herbruikbare componenten. Deze componenten zorgen samen met de kracht van het CMS voor een consistente merkbeleving door het gehele platform.

Sitecore 10 Managed Cloud

De nieuwe technische inrichting is gebaseerd op een headless setup. Dat betekent dat het CMS een op zichzelf staande entiteit is in het technische ecosysteem. Hierdoor is het contentteam van de klant minder afhankelijk van IT om aanpassingen te doen. Ook is het makkelijker om een multichannel strategie te implementeren omdat de content in het CMS naar verschillende kanalen en devices gestuurd kan worden. Deze sterke focus op gepersonaliseerde marketing zorgt voor een betere buyer journey.

Geautomatiseerde social selling

De gezamenlijke aanpak van Twentyseven en IN10 richt zich op het matchen van cases met de specialisten en de leads binnen specifieke sectoren. Door een connectie met het CRM (Microsoft Dynamics 365) worden persona’s opgebouwd om gepersonaliseerde content in de customer journey aan te bieden. Via het platform wordt de specifieke interesse van een marketing lead geïdentificeerd (MQL) en gekoppeld aan een profiel van een specialist. De MQL wordt vervolgens via LinkedIn Sales Navigator benaderd met relevante content. Hierdoor wordt de bezoekerservaring verlengd tot buiten het platform.

"Working with Twentyseven has been a game-changer for our digital initiatives. From the outset, it's not just their level of experience but their pragmatic approach that sets them apart from other agencies I've worked with. A warm and welcoming team, of not just dedicated professionals, but also great human beings! They always bring a breath of fresh air to every project, where they consistently infuse an element of fun and enjoyment into the collaborative process, making each endeavour not just productive, but also an uplifting and engaging experience.  The agility and scalability they offer, thanks to smaller dedicated delivery teams and a Handpicked family of specialists, has truly elevated our experience. I love working with them and I hope to continue to do so more in the future."

- Chris Daintith - Digital Marketing Advisor & Product Owner Royal HaskoningDHV

Systematiek én speelruimte

We hebben een flexibel component-based systeem ontwikkeld waarmee je met het aanpassen van kleuren en content gemakkelijk een submerk kunt creëren onder de vlag van Royal HaskoningDHV. Twinn is zo’n submerk en richt zich op digitale producten en oplossingen die de services van Royal HaskoningDHV verrijken, zoals simulatiesoftware voor digital twins en realtime monitoring.

Winnaar Dutch Interactive Awards 2023 (DIA)

Winnaar zilver: Twentyseven – Corporate platform Royal HaskoningDHV

"Hier kijkt men verder dan alleen de website en social selling en vond men ook een toepassing in recruitment. De bereikte resultaten van social selling zijn indrukwekkend. De koppelingen met LinkedIn – meer specifiek de data die daaruit zijn terug te halen en toe te passen – zouden sterker kunnen. Niettemin: goede fundamenten en er is kritisch gezocht naar hoe ze zichzelf kunnen verbeteren. Een uitstekende basis om in de toekomst op voort te bouwen."

- Emerce


Bezoek de websites

www.royalhaskoningdhv.com

www.royalhaskoningdhv.nl


Meer weten? Neem contact met ons op.

Ben Reineke en Maarten Slokker