Herontwerp van de website van SNV voor meer betrokkenheid en impact

SNV is een wereldwijde ontwikkelingspartner gedreven door de visie van een betere wereld: Een wereld waarin alle mensen met waardigheid leven en gelijke kansen hebben om duurzaam te floreren. Ze streven ernaar dit werkelijkheid te maken door hun missie om capaciteiten te versterken en partnerschappen te bevorderen in de landen waar ze verankerd zijn. Op deze manier wil SNV de agro-voedings-, energie- en watersystemen transformeren om duurzame en rechtvaardigere levens voor iedereen mogelijk te maken.

Dit werk gaat verder dan de uitvoering van impactvolle projecten - samen met actoren en partners - naar een diepere, langdurige verandering. Ze streven naar systeemtransformatie en zorgen ervoor dat capaciteiten worden opgebouwd voor een blijvende impact na de afronding van projecten.

Een cruciale stap in hun strategie om effectiever in contact te treden met belanghebbenden, hun projecten en expertise te presenteren, en waardevolle verbindingen binnen de sector te stimuleren, was de volledige herontwikkeling van hun huidige website (www.snv.org).

Daarom is SNV begonnen aan een reis om hun huidige website te transformeren naar een effectiever, moderner en boeiender platform. Het ambitieuze project had tot doel niet alleen de positionering van de organisatie binnen de sector te verbeteren, maar ook de gebruikerservaringen te verbeteren. Om deze doelen te bereiken, zocht SNV de expertise van een gekwalificeerd webontwikkelingsbedrijf met een bewezen staat van dienst in website- en platformontwikkeling.

SNV en Twentyseven  

Gezien de complexe aard van het herontwerpen en ontwikkelen van websites, legde SNV de nadruk op het belang van samenwerkingspraktijken voor projectmanagement. Het was de verwachting dat Twentyseven nauw zou samenwerken met het team van SNV, waarbij effectieve communicatie, transparantie en naleving van deadlines en mijlpalen centraal stonden, alles binnen een Agile proces.

Storyblok

Storybloks CMS (Content Management System) biedt SNV een gestroomlijnde ervaring voor contentbeheer, waardoor hun team eenvoudig content over de website kan maken, bewerken en publiceren. De intuïtieve gebruikersinterface, krachtige redactionele mogelijkheden en live preview vereenvoudigden het proces, waardoor SNV efficiënt hun uitgebreide scala aan content kon beheren, variërend van projectbeschrijvingen, nieuwsartikelen tot een uitgebreid kenniscentrum en partner gerelateerde informatie. Deze gestroomlijnde workflow bespaart waardevolle tijd voor het team van SNV, waardoor ze zich kunnen concentreren op het creëren van impactvolle content en naadloze samenwerking mogelijk wordt gemaakt tussen de teamleden, zodat ze gelijktijdig aan verschillende delen van de website kunnen werken, wat resulteert in snellere doorlooptijden en efficiënte content-updates.

Live Preview

De visuele bewerkingsmogelijkheden van Storyblok hebben het creatieproces van SNV's inhoud verbeterd. Met de intuïtieve interface kunnen ze eenvoudig inhoudsblokken ordenen en aanpassen, aantrekkelijke pagina's creëren zonder zwaar te leunen op technische expertise. Bovendien biedt de live preview-functie van Storyblok het contentbeheerteam de mogelijkheid om wijzigingen in realtime te visualiseren, waardoor hun contentcreatieproces aanzienlijk wordt verbeterd. De component gebaseerde structuur van de website en Storyblok stelt het team in staat om hun content als bouwstenen te construeren, wat zorgt voor veelzijdigheid en gebruiksgemak. De voorbeeldmodus kan met één muisklik worden geopend en gedeeld met anderen, wat samenwerking en feedback makkelijker maakt.   

Architectuur

Met het gebruik van Nuxt, Storyblok, Netlify en een headless architectuur heeft Twentyseven een solide basis gebouwd voor moderne webtoepassingen, gebruikmakend van de front-end mogelijkheden van het Nuxt-framework, de moeiteloze implementatie, beveiliging en hosting van Netlify, en de flexibiliteit van een headless architectuur. Deze dynamische technologiestapel combineert het beste van elk platform, waardoor SNV een prestatiegerichte, moderne, boeiende en toekomstbestendige website kan leveren die aansluit bij hun strategische doelstellingen.

Netlify logo

Moduleerbare Configuratie

Het ecosysteem van integraties en API's van Storyblok biedt SNV eindeloze mogelijkheden om de functionaliteit van hun website te verbeteren. Het CMS integreert naadloos met verschillende tools van derden, zoals Google Analytics, Applicant Tracking Systems (ATS), Customer Relationship Management (CRM)-software en e-maildiensten, waardoor SNV waardevolle inzichten kan verwerven, carrièremogelijkheden kan bieden en marketinginspanningen kan automatiseren. Bovendien stelde de ontwikkelaarsvriendelijke omgeving van Storyblok Twentyseven in staat de mogelijkheden van het CMS uit te breiden en aangepaste oplossingen te creëren die waren afgestemd op hun unieke vereisten.

Contentmigratie

Een van de cruciale onderdelen van het project was de naadloze migratie van hun uitgebreide contentcollectie van het vorige CMS naar Storyblok. Gezien de omvang van deze taak, stelden Twentyseven en SNV samen een uitgebreid en ambitieus plan voor contentmigratie op.

Twentyseven creëerde automatiseringsscripts, gebruikmakend van Storybloks Content Management API, die het succesvolle overzetten van een omvangrijke collectie van meer dan 11.000 gemigreerde assets en meer dan 6.400 contentpagina's mogelijk maakten. Gedurende het migratieproces moest Twentyseven veel duplicaten filteren, de inhoud verbeteren en de oorspronkelijke inhoud toewijzen aan de nieuwe lay-out van de website. Het team van SNV hield nauwlettend toezicht op de voortgang en valideerde zorgvuldig de overgedragen inhoud om de integriteit en consistentie ervan te waarborgen. Deze zorgvuldige aanpak zorgde ervoor dat alle assets, waaronder afbeeldingen, documenten en multimedia-bestanden, succesvol werden gemigreerd naar Storyblok, waarbij de rijkdom en diversiteit van de digitale bronnen van SNV behouden bleven.

Tot Slot

Samengevat resulteerde de samenwerking tussen SNV en Twentyseven in de creatie van een moderne, boeiende en toekomstbestendige website die perfect aansluit bij de strategische doelstellingen van SNV.

Door SNV de mogelijkheid te geven hun inhoud eenvoudig te beheren en verbeteren, heeft Twentyseven ervoor gezorgd dat SNV zich kan concentreren op hun primaire missie - het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het creëren van blijvende impact. De getransformeerde website dient als een bewijs van hun gedeelde visie en de kracht van innovatieve technologie bij het vergroten van het bereik en de effectiviteit van organisaties zoals SNV.